torstai 16. joulukuuta 2010

Loogiikkaa, lukuteoriaa, juuri- ja logaritmifunktioita

Kun löytää itsensä hakkaamasta päätään matematiikan vihkoon, jonka seurassa on viettänyt jo lähes kolme seitsemänkymmentäviisiminuuttista saman päivän aikana, voi varmaan todeta... No olen liian väsynyt toteamaan mitään. Paitsi etten pidä derivaattafunktioiden pyörittelystä. Etenkään jos niissä on kovasti juuria ja rumia potensseja. Geeäx ei pyöri oikeaan suuntaan ja minulla on liikaa numeroita. Liikaa ja liian vähän kaikkea. Ja pään osuessa hiljalleen vihkon ruudulliselle sivulle kuuluu hiljainen toistuva tum tum tum. En vaan jaksa yrittää osata.


Iloisempaa asiaa! Toinen matematiikan kurssi on mukava! Kerrassaan ihana! (ihan oikein... on meillä kaksi kurssia matikkaa samassa jaksossa.) Maa11, Logiikka ja lukuteoria. Kuvitettu kirja ja paljon sadunomaisia tehtäviä. Kaikki mitä pieni matemaattinen jedi voi jouluksi toivoa!

Loppukevennys logiikan tehtävien parista:

"Harrastelijasalapoliisi Marvola on taas Peräkylän Patruunan vieraana. Joku on kaatanut koiranruokaan pippuria. Tiedetään, että rikokseen ovat syyllistyneet Antero tai Bengt, yksinään tai yhdessä. Peräkylässä syylliset  valehtelevat aina ja syyttömät puhuvat totta. "Me olemme molemmat syyllisiä", tunnustaa Antero. "Jaaha, tapaus on selvä koska...", aloittaa Marvola, mutta samalla koira aivastaa eikä nimismies Neuvonen kuule mitä Marvola sanoo. Auta nimismiestä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti