sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Huipulla

Siinä kohti tietää olevansa huipulla, kun lausekkeessa on alfa, beeta, gamma, å, e, f ja ö. Sitten kun katsahtaa kirjan takaa varsinaista vastausta, huomaa että yli puolet muuttujista on turhia, eikä oikeastaan olsi tarvittu kuin murto-osa niistä, alfa, beeta ja gamma siis.

Kun tämänkaltaisista vastoinkäymisistä on sitten selvitty, ja siirrytään voitokkaasti avaruusgeometrian pariin, failataan muutama lasku, mutta onnistutaan osassa, niin on hyvä hetki lopettaa koko matematiikkajuhlat sekä hyvästellä Something. Ehkä illalla karskillinen jedimaster neuvoo tieni kaikkien epäonnistuneiden tehtävien läpi, tai sitten ei.

Nyt on kuitenkin aika todeta, että olemme Somethingin kanssa olleet melkein liiankin ahkeria tänä viikonloppuna ja olemme ansainneet matemaattiset kauneusunemme.

Toisaalta... nyt olisi optimaalinen aika kirjoittaa englannin aine...

Myöhemmin saattaa ilmestyä vielä muutamia postauksia tähänkin blogiin.. Esimerkiksi kuvapostaus matematiikkajuhlista kokonaisuudessaan, sekä mahtava postaus Nothingin ja Somethingin historiasta ja tulevaisuudesta matematiikan parissa. Niitä odotellessa.

-Nothing-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti